Volg ons op:

Bemiddelingsbureaus zijn te duurIn deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt is de inzet van externe bemiddelingspartijen bijna niet te voorkomen. Hierin zijn werving & selectie en detachering verreweg de bekendste.  

Wanneer een vacature lastig in te vullen is of al lang open staat wordt vaak een bemiddelingspartij ingezet om te assisteren. Ondanks dat het vinden en binden van talent vooropstaat zijn dergelijke bemiddelingspartijen vaak erg kostbaar. 

Bemiddelingsbureaus zijn te duur, dus hoge kosten 

Het samenwerken met een werving & selectie- of detacheringsbureau kost vaak namelijk erg veel geld. Voor werving & selectie betaal je vaak minimaal 20% van het bruto jaarsalaris met een minimum bedrag van €8000,-. Hierbij proberen deze bureaus het risico op meerdere manieren weg te nemen, bijvoorbeeld door een no-cure no-pay constructie of betaling in meerdere stappen tijdens het eerste jaar. Echter blijft het risico bestaan dat de kandidaat na zijn eerste jaar weer vertrekt, waardoor je ‘voor niets’ veel kosten hebt gemaakt. 

Als we kijken naar detachering zien we dat de kosten eigenlijk nog hoger zijn. Je betaalt hier namelijk per gewerkt uur van de kandidaat totdat je je deze overgenomen hebt. Het overnemen kan vaak na één jaar, wat ongeveer 1700 uur is. Hierbij betaal je over de gehele periode vaak zo’n €17.000,- aan kosten, waardoor ook dit een kostbare oplossing is.  

Een creatief RPO, een veel completere samenwerkingspartner

Download direct de whitepaper

Conclusie 

bemiddelingsbureaus

De investering om samen te werken met een werving & selectie- of detacheringsbureau is erg kostbaar en afgezien van het invullen van de vacature levert dit weinig op.  

Als we kijken naar een Creatief RPO, is dit een veel completere samenwerkingspartner voor ieder bedrijf dat van haar werving een specialisme wil maken. De samenwerking is één-op-één, bespaart tijd en is kwaliteit verhogend. Van je werving een specialisme maken kent alleen maar voordelen voor de uitstraling van een bedrijf. Het is een interessant alternatief ten opzichte van de traditionele methodes als detachering en werving & selectie. Ieder bedrijf doet er verstandig aan om de verschillende mogelijkheden uit te zoeken en in te passen binnen de bedrijfsstrategie. De arbeidsmarkt is veranderd en het is aan de bedrijven hierop in te spelen. Verlies je de slag om talent, dan zal dit ten kosten gaan van de organisatie. 

bemiddelingsbureaus duur

 

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk