Volg ons op:

Afgelopen zomer publiceerde het UWV een lijst met 82 beroepen waarin flinke tekorten zijn aan goed personeel. Recruitment is er daar een van. Niet zo verrassend natuurlijk, want door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er ook steeds meer vakbekwame recruiters nodig die goede mensen kunnen vinden. Vooral in de bouw, ict, overheid en gezondheidszorg zijn extra mensen meer dan welkom. Binnen sommige bureaus is zelfs een dusdanig tekort aan goede recruiters dat zij op hun beurt een bureau inschakelen om een vakbekwame recruiter te vinden. Best komisch eigenlijk.

Belangrijke eigenschappen

Mensenkennis, een gezonde hoeveelheid commerciële vaardigheden, snel schakelen en je mannetje staan; een vakbekwame recruiter moet over een breed palet aan eigenschappen beschikken om te slagen in het vak. Daarnaast heb je binnen een organisatie vaak verschillende petten op, van strateeg tot trainer. Kortom, een rol als recruiter vraagt een stuk meer dan dat een hoop mensen denken.

Het lastige aan dit alles is dat er geen specifieke opleidingen zijn die goed aansluiten bij het vakgebied (Binnenkort wel, dankzij Ellen van Dieren). Als je kijkt naar HR of Commerciële economie, dan is onder de studenten daar vaak weinig bekend over wat de rol van recruiter daadwerkelijk inhoudt. Sterker nog, op sommige opleidingen wordt er nog steeds wat denigrerend gedaan over recruitment. Dat is jammer, want recruitment is een geweldig vak, zeker voor startende HBO-ers! Zo vindt ook Jill van Casteren. Je wordt als recruiter een onmisbare spil in een organisatie, onderhoudt met alles en iedereen contact en of je nou aan de bureau- of corporate kant zit.  Je krijgt als geen ander de kans om veel van een organisatie te leren. Van de kennis en ervaring die je hierdoor opdoet profiteer je de rest van je loopbaan. Lang niet gek dus!

Benieuwd wat een creatief RPO als FairSterk kan betekenen voor bedrijven?

Download direct de whitepaper

Op(ver)leiden

Ondanks dat het vak je zoveel kan brengen blijft een vakbekwame recruiter schaars en het vinden ervan dus niet gemakkelijk. Net als binnen andere vakgebieden geldt daarom, als ze niet te vinden zijn, dan moet je ze zelf opleiden. Dit gaat echter wel gepaard met het ‘branden’ van het vak. Niet alleen dienen recruiters opgeleid te worden, ze dienen ook verleid te worden om de stap te maken naar het vakgebied. Een nobele taak waar we uiteindelijk als vakgenoten allemaal verantwoordelijk voor zijn.

FairSterk

Bij FairSterk weten we als geen ander de waarde van een goede recruiter, of liever recruiteer zoals wij dat noemen. Wij delen dan ook graag onze kennis met (toekomstige) vakgenoten om zo te laten zien wat het vak allemaal inhoudt. Zo dragen wij ook een beetje bij aan de nobele taak.

vakbekwame recruiter

Nieuwsgierig geworden naar FairSterk? Ook wij zijn op zoek naar een vakbekwame recruiter!

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk