Volg ons op:

Werve(le)nde vacatureteksten, gebruik creativiteit en verbeelding om jouw vacature uniek en onderscheidend te maken ten opzichte van de massa. Leg een aantal vacatures naast elkaar, ze verschillen niet veel van elkaar en zouden op meer bedrijven van toepassing kunnen zijn. Dus… wees uniek en creatief! Zorg dat je toekomstige medewerkers aanspreekt met jouw vacatures.

Wat is het doel van de werve(le)nde vacatureteksten?

Juist, enthousiasmeren van werkzoekenden om te solliciteren op de functie binnen jouw organisatie! Dat lukt vaak niet met een vacaturetekst met ontzettend veel functie eisen en een moeilijke taakomschrijving, dit schrikt juist af. Schrijf een vacaturetekst zo dat je zelf zou willen solliciteren. Wat is de reden dat je zelf werkzaam bent bij het bedrijf en wat maakt het zo ontzettend leuk of uniek om daar te werken. Kun je dit gevoel overbrengen in de vacature dan zul je zien dat dit wordt opgemerkt door de werkzoekende massa!

Wij zijn echt een heel leuk bedrijf!

In vacatureteksten wordt vaak teruggegrepen naar termen als open, informeel of dynamisch. Maar waarom is het nou echt een leuk bedrijf? Vertel het verhaal achter het bedrijf, waarom doen jullie wat jullie doen en waarom zijn jullie er goed in. Waar staat de organisatie en waar wil de organisatie in de toekomst naar toe met haar nieuwe medewerker(s).

En… wat maakt het interessant voor de werkzoekende? Werkzoekenden zijn op zoek naar een leuke baan die ze goed kunnen en leuk vinden om te doen. Vertel dus liever over de gang van zaken binnen een organisatie, neem de kandidaat mee de werkvloer op. Schets een beeld van de dagelijkse werkzaamheden die zij zullen uitvoeren. Vertel bijvoorbeeld ook over de minder leuke klusjes of juist over de knallende vrijdagmiddagborrel waar iedereen naar uitkijkt. Maak er geen standaard tekst van en let op dat je schrijfstijl past bij je doelgroep en de organisatie.

Ontwikkel een candidate persona en speel met de vacaturetekst nog beter in op je kandidaat

Download direct het template

Kun je nog meer doen?

Ja! Beeldmateriaal is een goede toevoeging om een beleving te geven aan de vacature. Door bijvoorbeeld beelden van medewerkers en de werkomgeving te tonen krijgt de kandidaat een gezicht bij de organisatie. Middels fotografie of video kun je een vacaturetekst tot leven laten komen. Met het beeldmateriaal kun je een impressie geven van de werkomgeving, organisatie en werkactiviteiten.

Tips!

  • Start met een werve(le)nde intro: Je maakt maar één keer een eerste indruk!
  • Vertel het verhaal over het bedrijf of de functie: Creëer een beleving zodat de lezer een beeld vormt over de werkomgeving.
  • Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit: Spreek jouw doelgroep aan, dan vallen anderen af. Een vacaturetekst werkt selecterend.
  • Schrijf overzichtelijk: Het oog wil ook wat, maak gebruik van koppen, tekst en opsommingen.
  • Voeg beeldmateriaal toe: Middels fotografie en video kun je de vacature visualiseren.
  • Call to action: Hoe en waar kunnen kandidaten solliciteren? Zorg dat ze niet hoeven te zoeken.

Kortom schrijf een werve(le)nde vacature waar je zelf ook op zou reageren, onderscheid je van de massa en wees creatief maar eerlijk!

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk