Volg ons op:

Wat een leuke baan heb ik toch! Dat ik dit durf te zeggen nadat ik net bij mijn klant ben gestart is geen grootspraak!

Vandaag was een gave dag!

Niet vanwege het feit dat mijn wekker af ging met de cijfers 05:40 in beeld.…Maar ik mag vandaag op pad met een cameraman om de arbeidsmarktcommunicatie van de klant een boost te geven.

Waarom?

De organisatie is afgelopen jaar flink aan het groeien, niet alleen het aantal projecten maar ook de omvang van de projecten. En om collega’s te vinden is een uitdaging, daar zijn ze wel achter gekomen!

“recruitment een stukje makkelijker te maken”

Dus ben ik ingevlogen om te kijken waar er winst behaald kan worden met betrekking tot de arbeidsmarktcommunicatie en uiteindelijk de recruitment een stukje makkelijker te maken.

Ik ben dan ook begonnen op kantoor met een creatieve sessie, waarbij er werd gebrainstormd met de Directeur, manager bedrijfsbureau en HR-manager.  Nadat ik alle informatie heb weten te vangen en bundelen ben ik de huidige situatie gaan onderzoeken. Wat gebeurd er op de website?  Hoe zien de vacatures eruit? Zijn er vacatureprofielen?

Afgelopen weken zat ik dan ook veel achter mijn laptop om alles op papier te krijgen. Nu dat zo goed als staat heb ik samen met de website bouwer en cameraman een leuk plan gemaakt om de organisatie een gezicht te geven.

Daarom!

Dus stond ik dinsdagochtend 3 hoog in het centrum van Breda met mijn veiligheidshelm, en veiligheidsschoenen twee collega’s te interviewen over hun werk.  Wat spreekt ze nu echt aan in het werk wat ze uitvoeren?

Gaaf om tijdens het interview de collega’s zo enthousiast te horen praten over de nieuwe technieken die worden gebruikt op de bouwlocatie. Waarbij de tablet vaker wordt gebruikt dan bouwtekeningen, mooie vooruitgang!

“verlekkerd bij een WTW installatie staan te kijken”

Een aantal uur later zijn we verplaatst van Breda naar Gilze om op een donkere zolder een aantal collega’s aan het werk te zien die verlekkerd bij een WTW installatie staan te kijken die ze zojuist hadden geïnstalleerd.  Met de nodige bouwlampen hebben we een mooie setting weten te creëren om de medewerkers goed in beeld te krijgen.

Ook in Udenhout mocht ik mijn interview skills toepassen. Op een groot project waarbij een ervaren monteur en leerling monteur bezig waren om in 40 woningen al het installatiewerk te doen op het gebied van sanitair, cv, duurzame installaties en vloerverwarming.

Eenmaal op kantoor doe ik enthousiast mijn ronde en worden er alweer plannen gesmeed om te zorgen dat de rest ook prime time krijgt voor de camera.

Lang niet gek zo’n werkdag!

Benieuwd hoe we jouw organisatie op de arbeidsmarkt kunnen zetten?

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk