Volg ons op:

Via deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van recruiters sourcen. Recruitmentafdelingen zijn de laatste jaren enorm gegroeid en wij denken dat het tijd is voor deze afdelingen om o.a. de flexibiliteit en expertise onder de loep te nemen.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om met eigen middelen, door de inzet van een recruiter, kandidaten te werven. Hierdoor wordt ook steeds vaker afgeweken van het traditionele pad, de bemiddelingsbureaus. De cijfers liegen er niet om, de vraag naar recruiters blijft groeien en dus moeten recruiters recruiters sourcen.

Door deze enorme vlucht zijn, door de jaren heen, recruitmentafdelingen opgezet en uitgebreid. Grote bedrijven als bijvoorbeeld: Damen, Coolblue, van Oord en Heerema beseffen het belang en werken hard en gericht aan het binnenhalen van talent. Dat moet ook wel gezien de marktverandering, het binnenhalen van talent is een vak apart geworden met alle middelen (social media, big-data, jobboards, employer branding, etc) die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben.

Hoe zit het dan met o.a. de flexibiliteit van deze afdelingen? De term interim-recruiter of freelance recruiter komt vaak voorbij en kan een prima oplossing zijn om pieken op te vangen. Maar, waarom geen sourcing door gespecialiseerde bureaus? Oftewel, een partner!

Enkele voordelen:

Kostenbesparing

Besparingen zijn vaak mogelijk doordat de klant zich opnieuw kan richten op zijn kernactiviteit en secundaire processen kan uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau. Daarnaast wordt er een hoop tijd, geld en energie bespaard aan administratie, salariëring en beoordelingen.

Netwerk

Een gespecialiseerd bureau in recruitment heeft eigen recruiters in dienst en zodoende een compleet eigen netwerk om (onderling) te delen. Van dit netwerk en het bijkomende talent en kennis maakt de klant gebruik. Dit leidt tot synergie. Een freelance recruiter moet het vaak van zijn eigen netwerk hebben.

Recruitment expertise

Via sourcing krijgt u toegang tot expertise wat u binnen uw bedrijf misschien niet heeft. Door de inzet van een recruit(e)er door een gespecialiseerd bureau doet U er goed aan om de ‘mindset’ binnen de recruitmentafdeling te veranderen indien nodig. In de huidige netwerkeconomie richten ondernemingen zich opnieuw op hun kernactiviteit en laten ze de rest over aan een netwerk van externe partners. Een gespecialiseerd bureau kan als partner fungeren om een afdeling naar een hoger plan te tillen.

Samenwerken met een creatief RPO? Ontdek de voordelen

Download direct de whitepaper

Beschikbaarheid

Goede recruiters zijn schaars en recruiters sourcen is een hele opgave. Indien U gebruikt maakt van een partner middels sourcing heeft U de garantie van kwaliteit. Maar door de juiste samenwerking kan er altijd op tijd worden afgestemd of er geschaald moet worden op een afdeling. Dit scheelt tijd en kosten met betrekking tot het inwerken, productkennis, werven, etc. Snel schakelen zal ook een voordeel zijn ten opzichte van de ‘candidate experience’.

Flexibel capaciteitsbeheer

Door te sourcen kunt u uw capaciteit en bezetting beter beheren. Het inhuren van personeel wordt overgelaten aan een externe dienstverlener met wie u afspraken maakt over kwantitatieve en kwalitatieve resultaten, aantallen uren en/of andere verplichtingen. Daarnaast zorgt de nieuwe Flexwet ervoor dat U kritisch moet gaan kijken naar de bezetting op de afdelingen.

Conclusie!

Stof tot nadenken voor de recruitment- of HR-manager. Recruitment is een vak apart en uitgegroeid tot een volwaardige afdeling. Deze ontwikkeling zorgt voor een gericht beleid en inzet van personeel. Sourcing kan de manager helpen om beleidsdoelstellingen te behalen die niet alleen te maken hebben met het aantrekken van talent, maar op het vlak van capaciteitsbeheer, expertise en beschikbaarheid. Een partner als vakspecialist in recruitment kan hiervoor zeer waardevol zijn.

recruiters sourcen

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk