Volg ons op:

Nu de meeste mensen thuis werken door de corona uitbraak in Nederland, zijn we genoodzaakt om creatief om te gaan met de mogelijkheden. Recruitment gaat door en verandert in recruitment vanuit huis. Thuiswerken heeft een aantal voordelen, zo hoef je niet in pak achter je computer te zitten en sta je niet iedere ochtend en avond in de file. Maar hoe ideaal het ook lijkt, het brengt ook een grote verantwoordelijkheid en een aantal uitdagingen met zich mee. Met deze 5 tips zorg je dat de recruitment vanuit huis optimaal door kan gaan.

Maak gebruik van een videobeldienst

Face-to-face sollicitatiegesprekken zijn op dit moment nauwelijks meer mogelijk. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van een videobeldienst als Skype, Google Hangouts of Microsoft Teams. Op deze manier kunnen sollicitatiegesprekken toch doorgaan. Door videobellen is het nog steeds mogelijk om de gezichtsuitdrukking te zien van de kandidaat die aan de andere kant van het scherm zit. Daarnaast bevindt deze kandidaat zich in een vertrouwde omgeving, wat helpt met de zenuwen. Het zal even wennen zijn om je kandidaat niet in levende lijven te zien, maar dit betekent niet dat je er niet achter kan komen of je met de ideale kandidaat in gesprek bent. Zo kan recruitment vanuit huis gewoon doorgaan.

Blijf doorgaan met werven

Werven stopt nooit. Dat je niet meer op kantoor zit samen met je collega’s, betekent niet dat je niet door kan gaan met het zoeken naar de ideale kandidaat voor een functie. Het is belangrijk om door te gaan met werven, ook vanuit huis. Werf op de relatie.

Aan de slag met je ‘candidate journey’

Download de handleiding

Goed moment om sociale contacten te leggen met potentiele kandidaten

Nu je vanuit huis bezig bent met recruitment, is het een uitgelezen mogelijkheid om contacten te leggen met potentiële kandidaten voor een functie. Je tijd thuis kan je goed gebruiken om een relatie op te bouwen met potentiële kandidaten door bijvoorbeeld te beginnen met een gesprek over hoe het met deze persoon gaat. Focus niet gelijk op de vacature die je wilt vervullen.

Optimaliseer hoe je kandidaten kan interesseren

Nu je thuis werkt kun je erover nadenken hoe je kandidaten op een andere wijze kan interesseren. Door de vindbaarheid van je website te vergroten kan je bijvoorbeeld meer traffic genereren naar je website. Dit zorgt ervoor dat je meer bekendheid krijgt op internet en kandidaten je sneller vinden. Behalve de vindbaarheid te vergroten, zijn er nog meer mogelijkheden om kandidaten te interesseren. Duik in de belevingswereld van de doelgroep en ontdek hoe je hen kunt bereiken.

Optimaliseer je content en conversie- mogelijkheden op je werken-bij website

Het kan zijn dat je op dit moment iets meer tijd over hebt. Denk dan na over hoe je je werken-bij website kan optimaliseren door te kijken naar conversiemogelijkheden en verschillende vormen van content. Dit versterkt uiteindelijk je employer brand.

De recruitmentwereld gaat door, ook achter je eigen computer thuis. Heb je tijd over? Kijk dan ook eens op onze kennisbank. Deze staat vol met handleidingen, whitepapers en tips over alles wat met arbeidsmarktcommunicatie en recruitment te maken heeft.

Interessant?

Vraag meer informatie op bij Arthur.