Volg ons op:

Hoe verhoog je de kwaliteit van je personeel door recruitment? De zoektocht naar talent is op dit moment voor veel bedrijven een belangrijke, maar lastige klus. Als werkzoekende heb je veel keus en zeker als je over bepaalde kwaliteiten beschikt, liggen de banen voor het oprapen. Dat maakt het voor bedrijven nog moeilijker om kwalitatief goed personeel aan te trekken. Echter kun je met behulp van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie ervoor zorgen dat dit wel lukt. 

Hoe verhoog je de kwaliteit van je personeel door recruitment? Boeien en binden! 

Om kandidaten te boeien en te binden zul je onderscheidend moeten zijn in je recruitment en arbeidsmarktcommunicatie ten opzichte van je concurrenten. Enkel een simpele vacaturetekst is niet meer voldoende om talent binnen te halen. 

Tips nodig voor het opzetten van recruitment?

Download direct de handleiding

Om talent te triggeren om juist bij jouw bedrijf te solliciteren is het van belang dat aan alle facetten aandacht wordt besteed. Hoe ziet mijn website eruit, kan mijn toekomstig werknemer hier relevantie informatie vinden en hoe zit het met mijn social media? De kandidaat anno 2018 baseert zijn uiteindelijke keuze op het ‘rapportcijfer’ dat hij jou als bedrijf geeft. Op elk onderdeel (social media, website, verhalen van huidige werknemers, algehele uitstraling, etc) kan je punten scoren en dus ook laten liggen. Presteer je onder de streep ondermaats, dan bestaat de kans dat het talent bij de concurrent solliciteert. 

Na een sollicitatie volgen natuurlijk een hoop andere stappen waarbij je je nog steeds dient te onderscheiden in positieve zin. Het sollicitatieproces en onboarding proces bijvoorbeeld, zijn erg belangrijk en kunnen er voor zorgen dat een kandidaat juist wél voor jouw bedrijf kiest. 

Conclusie 

Hoe verhoog je de kwaliteit van je personeel door recruitment? Het volledige proces van een eerste contact tot aan de eerste paar maanden van een nieuwe werknemer heeft veel invloed op de keuze van een kandidaat. Kijk daarom als bedrijf kritisch naar jezelf. Wat voor rapportcijfer zou jij jezelf geven op basis van alle onderdelen, wat kan er verbeterd worden? Het kan natuurlijk dat er een bepaalde investering benodigd is om dit te realiseren, maar uiteindelijk is het mislopen van talent een veel groter verlies.  

hoe verhoog je de kwaliteit van je personeel door recruitment

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk