Volg ons op:

De videovacature is een belangrijk onderdeel van employer branding. De video is ideaal om de organisatie en de kansen te visualiseren voor kandidaten. Met een goede strategie val je op. Wij zoomen in op de kracht van videovacature! Het is belangrijk om goed na te denken over wie en wat je wilt bereiken: Denk aan de doelgroep, de boodschap, de uitstraling, welk platform. Het uiteindelijke doel is om de juiste kandidaten te bereiken en aan te zetten tot solliciteren! In dit blog een aantal praktische tips voor een goede videovacature.

Wees creatief!

Onderscheidend zijn, daar draait het om in arbeidsmarktcommunicatie! Als werkgever wil je opvallen! Via een videovacature kun je op een creatieve manier jouw bedrijf en vacature neerzetten. De videovacature geeft een beleving mee aan de vacature. Beeld en geluid zegt zoveel meer dan een geschreven tekst, maak daar gebruik van! Denk buiten de kaders en wees hierin zo creatief als het maar kan. Als je maar in het achterhoofd houdt wat het doel is van de video: aanspreken van geschikte kandidaten die solliciteren naar de openstaande functies!

Wees authentiek!

Bedrijfsvideo’s of vacaturevideo’s komen vaak onnatuurlijk over. Laat een werknemer niet een vooropgesteld script oplezen maar geef de werknemer de ruimte om eigen invulling aan de rol in de video te geven waardoor het vanuit de persoon komt en niet vanuit de persoon die het script heeft geschreven. Uiteraard geldt dit voor alle type filmpjes. Zorg dat de video een aanvulling is op hetgeen waar je als bedrijf voor staat. Wees oprecht en eerlijk!

Hou de aandacht!

Internet is een snel medium en webpagina’s en filmpjes worden vaak vluchtig bekeken. Het is daarom lastig om de aandacht te krijgen en te behouden van diegene die de video kijkt. Belangrijk is dus om een videovacature te maken die aanspreekt, inspireert en aanzet tot actie. Een videovacature moet dus ook niet veel langer duren dan een minuut.

Speel directer in op jouw doelgroep door het maken van een candidate persona

Download direct het template

De kernwaarden!

Een toekomstige werknemer moet passen binnen het bedrijf. Als werkgever wil je de juiste kandidaten aanspreken. Het benadrukken van kernwaarden en bedrijfscultuur zorgt voor een natuurlijke selectie van kandidaten. Sommigen zullen zich herkennen in de video dus het bedrijf, anderen zullen afhaken bij het zien van de boodschap of de uitstraling van het bedrijf.

Bereik de doelgroep!

Maak geen algemene bedrijfsvideo maar richt je op specifieke functiegroepen. Als werkgever wil je alleen de kandidaten aanspreken die interessant zijn voor jouw organisatie en de openstaande functies. Wees bewust welke boodschap je zendt in de video en aan wie je de boodschap richt.

Plaats en deel de videovacature op het juiste platform!

Video’s zijn zeer geschikt om te delen via social media. Door een video te delen via social media vergroot je de zichtbaarheid van de vacatures en het werkgeversmerk. Daarnaast zorgt het voor directe interactie met je doelgroep doordat zij de op de video kunnen reageren, delen of zelfs direct solliciteren.

Vergeet uiteraard ook niet de eigen website. Plaats het filmpje bijvoorbeeld op de ‘werken bij’ pagina om de vacatures meer kracht bij te zetten. Uiteraard ook op deze plek zorgen dat een video / vacature makkelijk gedeeld kan worden.

Verwijs naar de plek waar gesolliciteerd kan worden!

We moeten het de kandidaten wel makkelijk maken. Willen ze naar aanleiding van de video een sollicitatie achterlaten, biedt de mogelijkheid om snel te kunnen solliciteren. Plaats bijvoorbeeld een link in of onder de video naar het sollicitatieplatform.

Videovacature van FairSterk

Ondertussen is het alweer een behoorlijke tijd terug, maar ook bij FairSterk hebben we een videovacature gemaakt. Bekijk hem hieronder!

de kracht van videovacature

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk