Volg ons op:

De zomerse periode is weer aangebroken en het kwik stijgt de laatste tijd tot steeds verder boven de 20 graden. Zodoende is bij ons ook de ‘wel of geen korte broek discussie’ losgebarsten.

‘Verhitte’ discussie

Met een verwachte temperatuur van boven de 25 graden, begon gister bij ons op whatsapp al een kleine discussie over de te dragen kleding. Deze discussie werd vanochtend voortgezet waarna uiteindelijk geconcludeerd werd; een korte broek bij FairSterk moet kunnen, mits geen afspraken en mits verder representatief gekleed.

Omdat wij vast niet de enige zijn met dit dilemma, hieronder een aantal zaken die in deze tijd van het jaar wel, niet of misschien kunnen. Uiteraard is het hierbij afhankelijk van het werkveld waar je je in bevindt. Van een strandwacht kan je natuurlijk niet verwachten dat hij in driedelig pak naar zijn werk gaat. Andersom kun je in de advocatuur ook niet aankomen in je zwembroek.

Slipper of slippertje?

Dus… Wat kan op kantoor en wat kan niet? Is een slipper wellicht een slippertje?

Blote benen:
In principe niet per sé een no go, maar in het geval van de mannen komt het meestal neer op haar, heel veel haar. Ondanks dat je ze wellicht het grootste gedeelte van de dag verstopt onder je bureau, is het niet altijd een prettig gezicht. Wat ons betreft geldt dan ook; het kan, maar alleen wanneer er geen afspraken op de planning staan.

Blote armen:
Moet kunnen, moet kunnen. Behalve als hierdoor de tatoeage, welke je op je 17e in een dronken bui in Chersonissos hebt laten zetten, zichtbaar wordt. Of kilometers lang okselhaar uit je shirtje hangt. Dat kan natuurlijk niet.Daarmee valt een tanktop dus af. Een net polo’tje of overhemd met opgestroopte mouwen is het beste alternatief. (Een overhemd met korte mouw is eigenlijk ook not done).

Slippers:
Slippers kunnen gewoon niet, echt niet. Niet bij mannen maar ook niet bij vrouwen. Blote voeten die zichtbaar zijn kun je beter bewaren voor je achtertuin of balkon.

Werken bij een creatief RPO? Bekijk de voordelen

Download direct de whitepaper

Rol als werkgever

Als werkgever speel je echter wel een belangrijke rol in kledingvoorschriften en bepaalde maatregelen gedurende zomers weer. Het is belangrijk om een duidelijk beleid te voeren zodat werknemers weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast waarderen werknemers het ook als er met ze meegedacht wordt en bijvoorbeeld een korte broek toegestaan is. Neem je verantwoordelijkheid!

Conclusie

Zomerse kleding kan en moet kunnen, mits representatief. Denk hier als werkgever over na. Daarbij geldt ook dat je als werkgever over andere werkomstandigheden omstandigheden na moet denken. Werken in een kantoor waar het 30 graden is, is voor niemand een pretje. Of je dan in een korte broek zit of niet, dat maakt niet eens meer uit. Verder is een ijsje op zijn tijd ook een goed idee om voor de nodige verkoeling te zorgen.

Geniet van de zomer!

zomer bij FairSterk

Interessant?

Meer weten over dit onderwerp? Kom in contact met FairSterk