Volg ons op:

Video’s en bedrijfsvideo’s worden al enkele jaren steeds populairder en in 2020 kan je echt niet meer om videocontent heen. Waar je vroeger meerdere artikelen moest doorspitten om te weten te komen hoe je iets in elkaar moet zetten, typ je dit nu in op Google en binnen enkele seconden krijg je een video te zien waarin precies wordt uitgelegd hoe het werkt. Consumenten lezen niet meer, ze willen een video zien. Daarom is een bedrijfsvideo dé manier om het verhaal van jouw organisatie op een originele manier onder de aandacht te brengen. Een bedrijfsvideo is een bewegend visitekaartje dat in een korte tijd kan laten zien wie jouw organisatie is, waar het voor staat en wat jullie doen. Maar hoe maak je een bedrijfsvideo? Wij leggen het je uit.

Waarom investeren in een bedrijfsvideo?

Video is hot. Toch kleeft er één nadeel aan het maken van een bedrijfsvideo: waar je makkelijk een medewerker op kantoor een verhaal kan laten typen over jouw organisatie, is het maken van een professionele video echt een vak. Dit houdt verschillende organisaties tegen om hun verhaal te vertellen aan de hand van een video. Toch is investeren in een video die echt impact maakt de investering volledig waard. Video’s brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo worden video’s veel beter bekeken: een gemiddelde video op Facebook heeft 135% meer bereik dan een tekst. Video’s worden ook beter onthouden. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de kijkers drie dagen na het kijken van een video nog weet waar deze over ging, terwijl bij een geschreven tekst na drie dagen maar 10% de boodschap kan herinneren. Een ander bijkomend voordeel van een bedrijfsvideo Google. Google houdt van video’s. Websites met video’s scoren een hogere waardering in de algoritmes van de zoekmachine en dus een hogere plaats in de Google-rankings. In een video kun je daarnaast veel beter laten zien hoe de sfeer is in de organisatie en wat voor mensen er werken. Met bewegend beeld kun je bovendien beter je creativiteit kwijt. 

Een bedrijfsvideo draagt bij aan een positieve candidate experience. Ga zelf aan de slag met het het optimaliseren van jouw experience!

  • Wat zijn de voordelen van een goede experience?
  • Hoe pak je het aan?
  • Stappen gericht op het proces, het gesprek en communicatie.
Download de handleiding!

Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Een professionele video maak je niet met een IPhone en een oude versie van Windows Movie Maker. Houd altijd in je achterhoofd dat het voorbereidende proces bij een video misschien nog wel belangrijker is dan het schieten van jouw film. Een bedrijfsvideo begint bij het uitwerken van een sterk verhaal. Bedenk waar jouw organisatie voor staat en hoe je dit wilt overbrengen/ Het is aan te raden om eerst een volledig script te schrijven over jouw bedrijfsvideo. Bedenk hierbij of je acteurs wilt inzetten, gebruik gaat maken van een voice over of ondertiteling gaat gebruiken. 

Tip: Ontwikkel eerst een script vanuit jouw verhaal. Ga vervolgens pas nadenken over shots die passen bij jouw verhaal. Als je eerst de shots bedenkt en hier vervolgens een verhaal bij verzint, zal de essentie van jouw bedrijf minder goed naar voor komen.  

Als je weet hoe en wat je wilt filmen is het tijd om de camera er bij te pakken. Het is belangrijk om een statief te gebruiken om schuddende bewegingen tegen te gaan. Maak daarbij altijd zoveel shots als mogelijk. Soms kom je er tijdens het editten achter dat een ander shot beter past in jouw bedrijfsvideo. 

Na het filmen komt de edit-fase. Gebruik hiervoor een goed edit programma, zoals Adobe Première Pro. Voeg de shots toe aan de hand van jouw script. Zorg ervoor dat je jouw video rustig overkomt. Gooi een video van één minuut dus niet vol met 50 shots. Tijdens de edit-fase kan muziek toegevoegd worden. Zorg er dan altijd voor dat je rechtenvrije muziek gebruikt of de muziekrechten aanschaft. Als je jouw video klaar hebt, is het tijd om het te plaatsen op jouw website en eventueel social media kanalen!  

Sparren?

Advies nodig over jouw bedrijfsvideo? Of toch liever het maken van een bedrijfsvideo uitbesteden aan een externe partij? FairSterk staat altijd klaar om te sparren over de beste optie voor jou.  

hoe maak je een bedrijfsvideo

Super interessant?

Meer kennis bij FairSterk.