Volg ons op:

Bij interim recruitment wordt een recruiter op flexibele basis ingehuurd door een organisatie om een tijdelijk wervingsprobleem op te lossen. Dit probleem kan bijvoorbeeld ontstaan door het wegvallen van eigen recruiters. Een ander ‘probleem’ is het ontstaan van een zeer bijzondere vacature die niet opgepakt wordt binnen de huidige werving. Denk bijvoorbeeld aan een directeurspositie die ingevuld moet worden. Ook kan het zijn dat een organisatie ervoor kiest  om een compleet nieuwe afdeling op te starten. In dit geval wordt de interim recruiter projectmatig ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn dus meerdere redenen waarom een organisatie kiest voor een interim recruiter.

De vacatures die een organisatie heeft openstaan, dienen door de interim recruiter te worden vervuld door de best mogelijke én op dat moment beschikbare kandidaten. Anderzijds dien je als recruiter een kandidaat die functie te bieden die op grond van zijn kennis, competenties, ambities en interesses het meest passend is. Dit is bij interim recruitment dus niet anders dan bij reguliere recuitment.

De exacte inzet is afhankelijk van de behoefte van de organisatie. Zo wordt de recruiter bijvoorbeeld ingeschakeld voor het searchen van kandidaten maar ook om het sollicitatieproces of de gesprekken te structureren en verder te optimaliseren.

Hoe lang is een recruiter actief bij interim recruitment?

Dit is afhankelijk van de afspraken die vooraf gemaakt worden. Deze worden vaak gemaakt aan de hand van een tijdsperiode of door vooraf gestelde doelen.

  • Tijd: De interim recruiter is voor een vaste periode met harde einddatum aanwezig bij een organisatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof is
  • Vastgestelde doelen: Het gaat hierbij niet zozeer om de periode dat iemand aanwezig is, maar de doelen die in een periode behaald worden. Vaak gaat het hierbij om het invullen van een bepaald aantal vacatures

Ontdek in 5 minuten de voordelen van een creatief RPO!

  • Wat is een creatief RPO?
  • Waarom je jezelf moet onderscheiden op de arbeidsmarkt!
  • Voordelen van een creatief RPO
Download de handleiding!

De voordelen van interim recruitment

De toegevoegde waarde van interim recruitment de directe kennis die ze tijdelijk inzetten voor je organisatie. Met deze kennis omtrent werving, arbeidsmarktcommunicatie en het hebben van een groot netwerk kan een interim recruiter in een relatief korte periode snel tot potentiële kandidaten komen.

  • Zij kennen dus de arbeidsmarkt en weten hierdoor vaak precies wat er speelt in de markt.
  • Zij hebben up-to-date kennis van wervingstechnieken, recruitmentprocessen en arbeidsmarktcommunicatie.
  • Doordat ze intern werken bij opdrachtgevers kennen ze deze goed en kunnen ze dit goed overbrengen aan potentieel talent.
  • Een interim recruiter kan je organisatie tips en trainingen geven over recruitment.

Toch hangen er ook nadelen aan interim recruitment. Een van de nadelen die vaak genoemd wordt is de afhankelijkheid van één persoon. Hierdoor is de investering niet duurzaam en loop je als organisatie het risico dat een opdracht niet afgemaakt wordt. Een alternatief wordt vaak gevonden in een creatief RPO.

interim recruiter

Super interessant?

Meer kennis bij FairSterk.