Volg ons op:

Metalent

Metalent biedt BBL Plus opleidingen aan in de metaalsector. Hierbij biedt het jongeren de mogelijkheid om te werken én leren in deze boeiende sector, met daarbij extra begeleiding en baangarantie. Een succesvolle formule, maar toch kent het bij de werving van nieuwe leerlingen twee uitdagingen. De metaalsector is nog onbekend, dus waarom zou je als leerling daarin willen leren én anderzijds zijn er meerdere aanbieders van opleidingen. Waarom zou je als ouders je kostbaarste bezit onderbrengen bij Metalent?


KOERS

‘De nieuwe generatie makers.’ Een pakkende slogan als onderdeel van de propositie van bouwbedrijf KOERS. Maar wie zijn dat dan? En hoe doen ze dat dan? En hoe pakken ze het aan? En hoe verhoud het traditionele vak van timmerman zich tot de nieuwe techniek? Allemaal vragen waar KOERS in haar arbeidsmarktstrategie antwoord op wil geven. Een deel van deze antwoorden krijgt de potentiële sollicitant door laagdrempelige vlogs die prettig zijn om te bekijken.

Deze eerste vlog zorgde direct voor de aanname van vier extra leerlingen die we vanuit FairSterk op konden pakken als RPO Specialist op locatie.


Kooiman Marine Group

Na creëren van de werken-bij-website en het vertellen van het verhaal middels blogs en vlogs moest het merk Kooiman een extra boost krijgen om in een korte periode meerdere vakmensen aan te nemen. Door middel van een uitgebreide campagne werd dit resultaat in 6 maanden bereikt!

Voor het creëren van belevenis rondom het werkgeversmerk hebben we diverse video’s gemaakt voor social media. Deze video werd in de awernessfase ingezet (verticale versie voor instagram) en zorgde voor een verhoging van 220% in websitebezoek per dag!


Zuid-Nederlands Installatiebedrijf

de kracht van het Zuid-Nederlands Installatiebedrijf zit hem in de mensen. De manier van samenwerken, de nuchtere instelling en bovenal de manier waarop ze genieten van het werk. Deze instelling zorgt er wel voor dat ze niet hard van de daken schreeuwen wie ze zijn, wat ze maken én vooral waarom je bij ze moet komen te werken. Daar moest verandering in komen!

Als onderdeel van het complete beheer maakten we vlogs voor ZNI. Rustige vlogs waarin de collega’s een gezicht krijgen! Deze vlogs zijn later onderdeel geworden van een complete campagne.

Meer weten?

Vraag het aan Kees.