Volg ons op:

Wat is RPO Recruitment? RPO staat voor Recruitment Process Outsourcing en betekent het uitbesteden van het volledige recruitment aan een derde partij, ook wel RPO Recruitment genoemd. In organisaties komt het tegenwoordig vaak voor dat talent niet gevonden wordt en er geen relaties onderhouden worden omdat er te weinig tijd en kennis aanwezig is binnen de organisatie. Indien dit het geval is kan een Recruitment Process Outsourcing Bureau worden ingeschakeld om intern het recruitment op te zetten, te beheren en te coördineren uit naam van de klant en op locatie bij de klant. Denk aan de invulling van vacatures, contact met bureau’s, de opbouw van een kandidatendatabase ofwel talentpool, (her) schrijven van vacatures en het afnemen van sollicitaties. Dit doen zij vaak door fysiek aanwezig te zijn binnen de organisatie zodat zij het bedrijf goed leren kennen en dus een echte meerwaarde kunnen leveren.

Creatief RPO Recruitment

Een samenwerking met een RPO bureau betekent één partij die alle werkzaamheden op het gebied van recruitment uit handen neemt. Echter zijn er ook Creatief RPO’s, welke naast de traditionele RPO activiteiten zoals recruitment, ook vormgeving toevoegen aan de dienstverlening. Een Creatief RPO ziet marketing als belangrijk onderdeel van recruitment en snapt het belang van inspelen op emoties. De Creatief RPO neemt naast de wervingstaken ook de verantwoordelijkheid voor het opzetten van de arbeidsmarktcommunicatie en het uitvoeren hiervan. Hierbij is vormgeving (online, offline en motion) een belangrijk onderdeel. Voorbeelden zijn een werken-bij-website of het social-media beheer. 

Een creatief RPO maakt je werving goedkoper en kwalitatief beter

  • Wat is een creatieve RPO?
  • Waarom RPO, marketing en arbeidsmarktcommunicatie belangrijk zijn
  • Waarom een RPO een goed alternatief is als recruitmentbureau
  • Waarom onderscheiden op de arbeidsmarkt belangrijk is
Download de whitepaper!

De voordelen van RPO Recruitment

Het samenwerken met één partij die zowel het recruitment, als de arbeidsmarktcommunicatie oppakt heeft meerdere voordelen. Door samen te werken met een Creatief RPO hoef je niet met meerdere verschillende partijen contact te onderhouden en zorg je ervoor dat er één partij is die jouw bedrijf door en door kent. Daardoor is de samenwerking efficiënter en dus ook goedkoper. Wanneer de samenwerking eerder is afgeschaald en deze na verloop van tijd weer opgeschroefd dient te worden, is voor beiden partijen bekend hoe er wordt samengewerkt en heb je niet te maken met een lange aanloopperiode.

RPO Recruitment

Super interessant?

Meer kennis bij FairSterk.