Volg ons op:

Een corporate recruiter is verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe medewerkers binnen jouw organisatie. De recruiter is verantwoordelijk voor het volledige wervingstraject. Van het verkrijgen van de vacatures bij de lijnmanagers, uitzetten van de vacature, het zoeken van kandidaten, spreken van kandidaten tot aan de eerste werkdag van de kandidaat. Een corporate recruiter zal dan ook nauw contact hebben met HR en de lijnmanagers om tot de juiste functieprofielen. vacatureomschrijvingen en kandidaten te komen.

Wat kun je met een corporate recruiter?

De corporate recruiter is de spil tussen de verschillende afdelingen en de toevoer van nieuw talent. De recruiter heeft ook een adviserende rol naar de lijnmanagers toe. Welke weg er wordt bewandeld voor de openstaande vacature en hoe de gesprekken vorm worden gegeven met de kandidaten. De recruiter kan zich volledig focussen op de wervingsbehoefte van een organisatie.

Lijkt het je leuk om als recruitment of arbeidsmarktcommunicatie specialist te werken in samenwerking met een creatief bureau? Bekijk dan onze vacatures en visie.

Ga flexibel en goedkoper werven met recruitment

  • Wat een ‘corporate recruiter’ te weeg kan brengen op lange termijn
  • Hoe kan een ‘corporate recruiter’ zorgen voor kostenbesparing?
  • Waar wij als FairSterk in geloven!
Download de whitepaper!

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een corporate recruiter voor een organisatie zijn dat het recruitment proces op een professionele manier wordt opgepakt en dat er volledige focus naar gaat binnen de organisatie. Er is één of meerdere collega(‘s) verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe collega’s.

Wanneer kies je ervoor?

Een recruiter heeft toegevoegde waarde bij een organisatie waarbij er continu behoefte is aan nieuwe instroom van talent. Met meer dan tien openstaande vacatures per jaar is het raadzaam om te kiezen voor een recruiter die dit proces kan coördineren, beheren en uitvoeren.

Daarnaast kan een corporate recruiter zich richten op het ontwikkelen van nieuwe content. Deze content heeft als doel te zorgen voor meer websitebezoeken naar je werken-bij website. Onderstaand een uitleg over hoe je het beste een content marketing strategie kan toepassen.

corporate recruiter

Super interessant?

Meer kennis bij FairSterk.