Volg ons op:

Wat is onboarding?

Onboarding is het instroomprogramma van nieuwe collega’s. Het zorgt ervoor dat een werknemer sneller productief is en het heeft bovendien een positief effect op de employer branding van jouw organisatie. Een onboarding-programma is een wezenlijk verschil met een inwerkdag/week. Bij het onboarden van nieuw personeel gaat het om het wegwijs maken binnen de organisatie en het aanreiken van alles wat nodig is om de nieuwe collega te ontwikkelen tot bevlogen medewerker.

Met een onboardingprogramma zorg je dat nieuwe collega’s zich vanaf het eerste moment gewaardeerd en gehoord zal voelen. Denk hierbij aan:

  • Zorg ervoor dat jouw nieuwe collega op zijn eerste dag over de juiste materialen en kennis beschikt. Nogal vervelend als je de eerste 5 uur van je eerste werkdag bij ICT moet doorbrengen omdat jouw account nog niet werkt.
  • Zorg daarnaast ook voor een uitgestippelde eerste periode waarin vermeld staat wat er van hem verwacht wordt en hoe er in het bedrijf gewerkt wordt.
  • Houdt rekening met het sociale aspect. Naast een werkende laptop is het erg fijn als je als nieuwe werknemer meteen weet wie je waarvoor kan benaderen en waar deze persoon zich in het pand bevindt. Zorg ook dat de gehele organisatie wordt ingelicht over de start van een nieuwe werknemer. Niets is zo treurig als “de nieuweling” die tijdens de lunch in zijn eentje een boterham naar binnen zit te werken.
  • Tot slot is het belangrijk om een nieuwe werknemer mee te nemen in de achtergrond van de organisatie. Hoe ziet de cultuur eruit, wat is de visie en welke missie streven we na. Zorgt dat hij zich zo snel mogelijk kan kwalificeren met jouw organisatie.

In 5 minuten alle informatie voor het opzetten van recruitment

  • Handvatten om recruitment op te zetten voor HR; 
  • Focuspunten waar je op moet letten voor zowel je interne en externe communicatie;  
  • Speciaal voor de specialist arbeidsmarktcommunicatie, recruiter of HR manager die van zijn werving een specialisme wil maken. 
Download de handleiding

De voordelen van een onboarding programma

Onboarding gaat dus over het investeren in nieuwe collega’s. De nieuwe collega’s moeten alle aandacht krijgen die het verdient, zodat ze optimaal kunnen starten binnen de organisatie. Maar er zijn meer voordelen;

  • Medewerkers zijn sneller productief;
  • Het verhoogd de medewerkersbetrokkenheid;
  • Nieuwe medewerkers integreren sneller in de organisatie.

Offboarding

Naast onboarding kom je als organisatie ook niet onder offboarding uit. Dit is het proces waarbij collega’s die weggaan, op de juiste manier uitstromen. Meer informatie hierover lees je in ons blog over onboarding en offboarding.

Hoe kan FairSterk helpen?

FairSterk werkt met veel bedrijven samen waarbij de vorm van de samenwerking kan verschillen. In onze klantverhalen kun je lezen wat we voor verschillende van onze klanten betekenen of betekend hebben.

onboarding

Super interessant?

Meer kennis bij FairSterk.