Leer creatief vacatureteksten schrijven

Creatief vacatureteksten schrijven is meer dan alleen laten weten dat je als bedrijf op zoekt bent naar een medewerker. Schrijf een vacaturetekst om jouw boodschap naar de doelgroep over te brengen en breng het in lijn met de communicatiestrategie. Een goede vacaturetekst schrijven is makkelijker gezegd dan gedaan. Middels deze handleiding helpen wij je graag op weg en zetten we een aantal tips op een rij. 

Wervende of creatief vacatureteksten schrijven? Gebruik creativiteit om jouw vacature uniek en onderscheidend te maken ten opzichte van soortgelijke vacatures. Leg een aantal vacatures naast elkaar, ze verschillen vaak niet van elkaar en zouden op meer bedrijven van toepassing kunnen zijn. Daarnaast, een kandidaat weet vaak al inhoudelijk wat de functie inhoudt. Het gaat om het communiceren van de (toegevoegde) waarden van je bedrijf.

Dus… wees uniek en creatief! Dit lukt vaak niet met een vacaturetekst met ontzettend veel functie eisen, moeilijke taakomschrijvingen en te lange teksten. Dit schrikt vaak af. Schrijf een vacaturetekst zodat je zelf zou willen solliciteren. Zorg dat het snel herkenbaar is vanwege het snelle scroll- en scangedrag van sollicitanten. Wat is de reden dat je zelf werkzaam bent bij het bedrijf en wat maakt het zo ontzettend leuk of uniek om daar te werken. Kun je dit gevoel overbrengen in de vacature dan zul je zien dat jouw vacature wordt opgemerkt en meer sollicitanten genereert.

 

creatief vacatureteksten schrijven

 

Download de handleiding door het onderstaande formulier in te vullenDeze handleiding geeft informatie over creatief vacatureteksten schrijven:

  • Wat is er voor nodig om een creatieve tekst te schrijven
  • Welke facetten heeft een vacature nodig om meer reacties te krijgen
  • Do’s en dont’s bij het opstellen van een vacature
  • Wat is het positieve effect op de kandidaat
  • Het belang van de juiste doelgroep

Tevens hebben wij ook een webinar over het schrijven van vacatureteksten. Deze is hier te zien.

Gratis adviesgesprek over het creatiever schrijven van vacatureteksten?

Ja dit wil ik!

Deel op: